Rasfat de weekend – Croissant cu brie si capsuni

Saptamana trecuta a fost una plina de evenimente, de agitatie si mancat pe fuga. Nu suntem genul de oameni, care traim pentru countdown-ul pana la weekend, aceasta sambata a fost asteptata insa, cu mare nerabdare.
Mmmm…sambata! Ador diminetile in care ma trezesc fara alarma setata (si resetata, snooze si resetata), gadilata putin-putin la gene de razele calde de iunie.
Energizata de aroma cafelei proaspete, imi incep ziua.

Aroma de cafea – cafea cu lapte – croissant! Acesta este trenuletul gandurilor mele, cu destinatia finala…dar cititi mai departe!

Croissantele simple dau un iz magic celor mai banale dimineti, iar croissantele umplute sunt o nebunie pentru papilele gustative. Cum aveam cam jumatate de kg de capsuni si cateva felii de brie in frigider, ne-am hotarat sa le facem un culcus confortabil in interiorul unui croissant auriu. Drept saltea am folosit cateva felii de salam de curcan.

Brie-ul cremos si prospetimea capsunilor ma fac sa oftez si acum! Aceste croissante sunt absolut DELICIOASE, iar prepararea lor va ia cel mult 5 minute.

Croissant, brie si capsuni
Croissant, brie si capsuni

 

Ingrediente - pentru doua portii

  • 2 croissante
  • 6-8 felii de salam din carne de curcan (noi am folosit varianta Linessa de la LIDL)
  • 10 capsuni proaspete
  • 5-6 felii (ca. 50gr) branza brie
  • optional cateva frunze de busuioc proaspat

 

 

Mod de preparare step-by-step:

Taiem croissantele in lung, dar nu pana in capat, caci vrem sa cream un buzunar pentru “umplutura”. Asezam 3-4 felii de salam de curcan, apoi 2-3 felii de brie si acoperim totul cu felii subtiri de capsuni.

Pofta buna!