Egg muffins – Omleta deghizata

In urma cu trei luni am cumparat prima mea tava de briose, cu gandul la niste minunatii cu afine, bucatele de caise sau cu glazura de ciocolata amara si cireasa obligatorie.  Avalansa de retete de muffins de pe Pinterest mi-a coplesit mintea, fara sa mai tin cont de faptul ca noi nu suntem mari amatori de dulciuri.

So, am ramas cu tava frumos impachetata in dulap. Pana intr-o sambata dimineata, cand am decis sa fac o omleta pufoasa si moale. Cautam  tigaia potrivita,  cand am dat “nas in nas” cu tava de briose. Nu mai lungesc povestea,  ma limitez la un rezumat: omleta…tava…muffins.  Let’s go!

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 6 oua medii
  • 30 gr telemea de vaca
  • 4 buc. rosii deshidratate
  • jumatate de ardei kapia
  • 3 fire de ceapa verde
  • frunze de patrunjel proaspat, 4 frunze de busuioc, maghiran proaspat
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingura de ulei de masline / floarea soarelui


Mod de preparare:

Pornim cuptorul la 180°C si lasam sa se incinga.

Se bat ouale intr-un castron sau farfurie adanca. Pentru 2 persoane ajung 3 oua medii, pentru a umple tava de 12 briose, folositi 6. Adaugam 3 fire de ceapa verde, taiate rondele subtiri, cubulete de telemea, jumatatea de ardei kapia si 4-5 rosii uscate maruntite. Urmeaza verdeturile si condimentele. Am folosit frunze de patrunjel proaspat, 3-4 frunze de busuioc si maghiran. Sare + piper = love! Amestecam, amestecam!

Compozitia se toarna in mod egal in forme de hartie, asezate in tava de briose. In cazul in care nu aveti forme de hartie, ungeti tava cu ulei de masline sau floarea soarelui.
Asezam tava pe grilajul de mijloc si lasam briosele ca. 15-20 minute la copt. Puteti folosi si testul scobitoarei: briosele sunt gata cand o scobitoare introdusa in centrul preparatului iese curata.

Egg muffin - interior pufos
Egg muffin – interior pufos

Egg muffins sau omleta deghizata II

Egg muffins sau omleta deghizata II

Pofta buna!