Delicii de extrasezon – Sandwich cu vinete, rucola si sunca de curcan

Cu toate ca luna august este perioada in care sunt in plin sezon, ne putem bucura de vinete pana tarziu in toamna. In piete mai exista gramezi de vinete, chiar si de dovlecei, de ce sa nu profitam de ultimele batch-uri!

Ador acest panini-sandwich-toast-turnulet delicios! Este perfect pentru un brunch de weekend, extrem de usor de preparat, dar si extrem de “gourmet”.

Sandwich cu vinete, sunca de curcan si rucola 2
Sandwich cu vinete, sunca de curcan si rucola

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 2 painici ciabatta
  • 1 vanata medie
  • 2 maini de rucola
  • 50 gr feta/telemea mai putin sarata
  • 6 felii de sunca de curcan
  • unt
  • sare, piper
  • optional: rosii deshidratate

Mod de preparare:

Spalam vinata si o taiem in felii de aprox. 1 – 1,5 cm grosime.

Asezam feliile de vinete stropite/unse cu ulei de masline in tigaie sau pe gratarul incins. Lasam timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau pana obtinem acele dungulite delicioase de gratar.

Spalam rucola si o uscam cu un prosop de bucatarie.

Trecem la asamblarea sandwichului: taiem painicile ciabatta in jumatate, ungem ambele jumatati cu unt, apoi asezam vinetele, sunca de curcan si rucola. Acoperim totul cu un strat (generos) de feta maruntita sau telemea razuita si condimentam cu sare si piper. Optional puteti aseza si niste bucatele de rosii deshidratate peste turnulet.

Presam sandwichul cu palma, iar apoi il asezam pe gratar pana cand exteriorul devine auriu si crocant…et voila!

Sandwich cu vinete, sunca de curcan si rucola
Sandwich cu vinete, sunca de curcan si rucola

Pofta buna!