Supa crema “un-doi-trei” – In the mix cartofi, ciuperci, dovlecei si telina

Incep prin a va spune, ca titlul nu se refera la vreun cantec de copii sau proba de microfon, ci la timpul in care puteti prepara aceasta supa crema minunata. Este o reteta inventata pe loc si din nevoia de a folosi niste legume care stateau sa ‘lesine’ din cauza caniculei din ultimele zile. Si da, va aud gandurile : “Supa pe caldura asta?” DA, supa pe caldura asta! Este o supa satioasa care poate fi servita fierbinte, calduta sau chiar rece.
Intr-un cos de legume am avut asa: 4 cartofi noi mari, 8 ciuperci Champignon, 2 dovlecei si cam un sfert de telina, ce a ramas de la o salata fresh de telina cu morcovi, mere si nuci.
Am mancat de nenumarate ori supa cu cartofi si telina, poate si cartofi cu ciuperci, dar niciodata cu dovlecei. Recunosc, am fost tare curioasa. Dovleceii au un gust relativ neutru, asa ca m-am gandit sa incerc, fie ce-o fi! Iata ce mi-a iesit 🙂

Ingrediente pentru 3-4 portii:

  • 4 cartofi mai mari
  • 8 ciuperci Champignon
  • 1/4 telina
  • 2 dovlecei medii
  • 1 ceapa mica
  • 30-40 gr smantana
  • sare, piper, nucsoara, cimbru, marar
  • 2-3 felii de paine
  • 3 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

1. – Incepem cu cea mai grea si cea mai lunga parte: curatarea legumelor.

2. – Dupa ce am curatat legumele, le trecem sub jetul de apa rece, sa se racoreasca un pic, apoi ciop-ciop-ciopartim totul in bucatele bite-size.
Curatam si ceapa si o tocam cubulete mici. Intr-o oala potrivita calim ceapa in 2-3 linguri de ulei, apoi punem si restul legumelor la rumenit. Amestecam si dupa vreo 2 minute turnam apa (sau supa de legume) peste, cat sa acopere totul. Adaugam cimbrul, mararul, nucsoara si restul condimentelor.

3. – Acoperim oala si ne retragem undeva sa ne plangem de caldura infernala, care ne acapareaza viata. Pana terminam de molfait si suspinat, adica vreo 15 minute, legumele fierb, fara sa le mai pese de canicula. Luam oala de pe foc si pasam totul in blender sau cu un blender stick/vertical. Adaugam smantana si servim dupa preferinte: cu paine prajita, cu crutoane, seminte de dovleac, seminte de in sau, why not, o portie dubla de smantana 😛

Supa crema "un-doi-trei"
Supa crema “un-doi-trei”

Pofta buna!