Bundás kenyér cu un twist exotic

Bundás kenyér? Sau mai degraba french toast? Este un “hibrid” delicios, se prepara in 10 minute si transforma un mic dejun banal intr-unul cu iz exotic.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 4 felii de paine de 1 zi/2 zile
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de lapte
  • un strop de extract de vanilie/seminte de vanilie (dupa gust)
  • esenta de rom (dupa gust) – optionala
  • nuca de cocos rasa
  • un praf de sare
  • un praf de nucsoara
  • 50 gr unt
  • 100 gr capsuni
  • zahar pudra – optional

Mod de preparare:

Batem ouale, adaugam laptele, extractul de vanilie, aroma de rom, un varf de sare, nucsoara. Amestecam totul bine.

Intr-o farfurie intinsa pregatim nuca de cocos rasa. Daca preferati o varianta de bundás mai dulce, adaugati zahar pudra si amestecati bine cu nuca de cocos.

Intr-o tigaie, punem cam jumatate din cantitatea de unt la incalzit si trecem la partea cu bunda propriu-zisa! Trecem feliile de paine prin compozitia de ou, apoi prin nuca de cocos rasa si pac, la tigaie cu ele. Prajiti feliile de paine la foc mediu spre mic, avand grija sa nu ardeti cocosul.

Odata aurii, le scoateti pe o farfurie si le garnisiti cu felii de capsuni si zahar pudra sau miere. Dupa cum v-am promis, este o reteta simpla si rapida, care va va duce cu gandul spre o vacanta undeva in Caraibe 😉

Bundás kenyér cu cocos si capsuni
Bundás kenyér cu cocos si capsuni

Pofta buna!