Supa-crema broccoli si spanac

De un verde hipnotizant – supa-crema de broccoli si spanac

– “Uuuu prea verde! Sau? Parca…”
Acestea au fost primele ganduri care mi-au trecut prin minte, cand am terminat aceasta supa de un verde viu, aproape hipnotizant. Of course, ma asteptam la o culoare “sanatoasa”, dar nici chiar asa. Dupa ce am trecut de acest pseudo-soc, am gustat-o si m-am indragostit instant. In poze vedeti prima mea incercare de a pregati aceasta supa-crema. Nu am vazut-o pe vreun board de pe Pinterest, nu mi-a aparut reteta in vis, ci pur si simplu am adunat ingredientele de prin frigider si bucatarie.

Este o supa-crema absolut geniala, usor de preparat si satioasa. Potrivita pentru pranz sau cina, o puteti servi calda, dar si rece (easy si cu grija, daca aveti tricou deschis la culoare sau bluza alba de matase 😉 ) !

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 2 cartofi
  • 150 gr spanac
  • 250 gr broccoli
  • 1 catel usturoi
  • 500 ml de apa sau supa de legume
  • sare, piper, cimbru uscat, nucsoara, boia
  • 3-4 linguri de smantana (de preferat smantana de casa)
  • 3 felii paine (cat mai buna, fara amelioratori, fara aditivi)

Mod de preparare:

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si punem la fiert in apa cu sare. Spalam broccoliul desfacut in buchetele si spanacul. Cand cartofii sunt aproape fierti (la cartofi noi dureaza aprox. 5-7 minute) adaugam spanacul, broccoli, catelul de usturoi curatat si condimentele, acoperim oala si lasam totul sa mai fiarba 3 minute.
Pentru a pasa rapid si a ajunge la consistenta de supa crema, am turnat totul in blender (puteti folosi si un blender stick/vertical). Turbo, intr-un minut aveti cea mai delicioasa supa-crema!
Lasati crema sa se raceasca un pic, adaugati smantana si niste seminte de in. Dig in!

Pentru a adauga un plus de gust si textura, am servit supa crema cu niste felii de paine prajita cu boia.

Supa-crema broccoli si spanac
Supa-crema broccoli si spanac

Va dorim pofta buna!