Ton cu papion – Farfalle cu ton, mazare si rosii cherry

It’s party time!  Si e cu dress code!

Aceasta combinatie fresh, de vara, este exact ca un cocktail-party. Doar ca e pe o farfurie. Cu legume…si paste fainoase, haha. Personajele transpuse insa, sunt cat se poate de reale si usor de recunoscut. Exista invitati mereu eleganti, in cazul nostru pastele farfalle, cei care vor sa atraga toate privirile, rosiile cherry tricolore si vibrante. Apoi exista invitati mai retinuti, care se remarca prin naturalete si un caracter easy-going, mazarea naiva 😉 Nu in ultimul rand, invitatul conformist, care adera la normele grupului, tonul.

Inainte sa se transforme reteta intr-o analiza a personalitatilor, haideti sa trecem la treaba! Este o reteta extrem de simpla, cu ingrediente quasi  banale, iar rezultatul final va va surprinde printr-un gust subtil, dinamic, perfect pentru un pranz usor.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 400 gr paste farfalle (preferabil cu ou)
  • 150 gr mazare fina (proaspata sau congelata, nu din conserva)
  • 150 gr rosii cherry
  • 2 conserve ton bucati in ulei de masline
  • 30 gr branza / cas de vaca
  • sare, piper
  • ulei masline
  • 1 lime
  • 2-3 buc. ansoa * optional *

Mod de preparare:

Intr-o oala potrivita, punem apa pentru paste la fiert. Nu uitati de sare!

Spalam rosiile, le taiem in sferturi. Deschidem conservele de ton, scurgem 2/3 din ulei si punem tonul si uleiul ramas intr-o tigaie. Noi am adaugat si doua bucatele de ansoa pentru un gust mai intens. Adaugam rosiile, sarea si piperul si lasam gusturile sa se combine la foc mic.

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pentru o nota fresh, adaugam sucul de la jumatate de lime la ton. Inainte de a scurge pastele, completam totul cu mazarea fina si mai lasam pe foc pentru  aprox. 2-3 minute. Pastele caldute le adaugam la ton, amestecam cu grija si servim imediat. Garnisim cu bucatele de branza sau cas si/sau cu marar proaspat.

Farfalle fresh de vara cu ton si rosii cherry
Farfalle fresh de vara cu ton si rosii cherry

Pofta buna!