No-bake cheesecake cu topping de zmeura

Say cheeeese….cake! 😀

I’m trying my best!
Mi-am propus sa pornesc in lumea vasta a deserturilor cu cateva retete mai simple… sa vedem, poate-poate iese ceva. Si ce poate fi mai simplu, decat un tort no-bake? Exact… 🙂

Sunt tare bucuroasa sa va anunt, ca de data asta chiar mi-a iesit ceva. Ceva bun si gustos, care merita incercat! Delir total la tarif normal!

Ingrediente pentru ca. 8 portii:

  • 250 gr biscuiti digestivi/graham/ovaz, zdrobiti
  • 100 gr unt topit
  • 400 gr crema de branza (am folosit o varianta low-fat de la LIDL)
  • 150 ml frisca lichida
  • jumatate lingurita extract de vanilie
  • 100 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 2-3 linguri seminte Chia
  • 250 gr zmeura (poate fi si zmeura congelata)
  • 50 ml sirop de zmeura
  • gelatina Tort-Gelee rosu, Dr Oetker

Mod de preparare:

Inainte de toate trebuie sa faceti loc in frigider! Eu am sarit peste aceasta etapa si cand sa bag cheesecake-ul la racit…aham! Am jucat Tetris cu borcanele cu gem, muraturi, jumate de lebenita si cam un sfert de pepene galben pana sa creez un loc propice pentru prajitura mea no-bake (but yes-fridge 😀 ).

  1. Amestecam biscuitii marunititi cu untul topit, pana se formeaza o masa omogena, putin lipicioasa, ca de nisip umed. Cu amestecul rezultat tapetam fundul unei forme rotunde de tort/prajituri, de preferat cu peretii detasabili. Puteti presa cu degetele sau cu dosul unei linguri. Ia ghiciti, ce varianta am ales, hihi.
    Forma pe care am folosit-o are diametrul de 24 cm, dar cred ca o forma cu diametrul mai mic, de 20 sau 22 cm ar fi si mai ok. Punem forma la rece pana pregatim crema de branza.
  2. Mixam crema de branza cu zaharul, coaja de la o lamaie, extractul de vanilie si semintele Chia. De ce seminte Chia, va intrebati? Efectul de inchegare este asemanator cu cel al gelatinei, si cum nu am avut foi de gelatina la indemana am folosit aceste seminte-minune. Deoarece semintele nu au un gust anume pot fi integrate aproape în orice bautura si mancare. Despre multiplele beneficii nutritionale va voi scrie intr-un viitor post. Batem frisca pana ajunge la o consistenta pufoasa, dar ferma. Adaugam frisca batuta la crema de branza si o incorporam cu grija. Turnam crema obtinuta peste blatul de biscuiti si dam totul la frigider pentru cel putin 4 ore, pana se intareste crema.
  3. Sa trecem la topping! Cheesecake-ul este foarte bun si fara topping, dar de ce sa mancam ceva foarte bun, cand putem savura ceva exceptional, right?! Am ales zmeura, pentru ca este fructul meu preferat! Bobitele rubinii, aromate, cu un gust inconfundabil transforma acest tort de branza intr-un deliciu exquisite.
    Cheesecake si zmeura
    Cheesecake si zmeura
  4. Pasam zmeura proaspata, apoi o trecem printr-o sita fina pentru a inlatura semintele. Incalzim putin siropul de zmeura, adaugam gelatina si amestecam bine. Lasam siropul sa se raceasca apoi il adaugam la sosul nostru de zmeura. Din nou, amestecam si cand s-a mai racit putin turnam totul peste crema noastra de branza, care dupa cele minim 4 ore la rece ar trebui sa fie intarita. Dam forma de tort pentru inca 2-3 ore la frigider. Pentru un rezultat optim puteti lasa cheesecake-ul peste noapte la rece. Am ornat totul cu frunze de menta, mure si zahar pudra.

Dupa munca si rasplata, hai sa vedem ce a iesit!

Aventura dulce cu branza
Aventura dulce cu branza

Pofta buna!