Tocanita de curcan cu masline negre feat. paste tricolore

Corcodan, puicoi, tutcan – oricum i-am spune, curcan este!
Zambind, imi aduc aminte de discutiile aprinse pe care le purtam cu o curca, care vocifera cat o lasa pipota, si cum imi imaginam eu pe la 4-5 ani, ca acea pasare chiar este suparata pe mine. Cantece, poezii, bancuri – nimic nu o imbuna pe Lola, curca mea preferata din curtea bunicii. La un moment dat chiar am incercat sa ‘vorbesc’ pe limba ei, doar-doar ne-am intelege mai bine! Nope, nu am reusit sa ne intelegem nicicum! ๐Ÿ˜€

Povestea mea cu Lola este una scurta (din motive lesne de inteles), asa ca propun sa trecem la reteta noastra de azi, tocanita de curcan cu masline negre! Este o reteta rapida, incredibil de gustoasa si poate fi servita cu o multitudine de garnituri: paste, orez, cuscus, piure de cartofi, etc..

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 700 gr pulpa de curcan, dezosata
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru proaspat
  • 1 lingura de pasta de ardei tocat / 1 ardei kapia tocat marunt
  • 500 ml de rosii pasate
  • 100 gr masline negre
  • sare, piper, nucsoara
  • ulei de masline / floarea soarelui
  • 1 cana apa
Bucati suculente de curcan sub umbrela de busuioc
Bucati suculente de curcan sub umbrela de busuioc

Mod de preparare:

Tocam ceapa si usturoiul si calim totul in putin ulei de masline sau de floarea soarelui. Carnea o taiem cubulete de ca. 4*4 cm sau bitesize.

Cand toata bucataria miroase incredibil a ceapa calita, urmeaza frunza de dafin, mai apoi cubuletele de pulpa de curcan. Lasam carnea sa prinda culoare pe toate partile, apoi adaugam cimbrul, maslinele si pasta de ardei tocat. Innecam carnea in sucul de rosii pasate si completam totul cu sare, piper si un praf de nucsoara.

Punem capac pe oala/tigaie si lasam tocanita sa bulbuceasca la foc mic spre mediu timp de 40 minute. Ar fi bine sa aruncati un ochi din cand in cand, sosul ingrosandu-se destul de repede. Daca e nevoie, turnati putina apa peste tocanita.

Dupa cum am mai mentionat, puteti servi tocanita cu o garnitura simpla de orez, arpacas, mamaliga, piure de cartofi sau paste. Noi am ales paste tricolore.

Perfect pentru pranz sau cina, curcan sub forma de tocanita!
Perfect pentru pranz sau cina, curcan sub forma de tocanita!

Pofta buna!