Cu un an in urma, ghidati de o curiozitate profunda, am servit prima noastra supa de bere cu cheddar. Atmosfera restaurantului tip concept si muzica relaxanta au transformat aceasta experienta intr-una unica, marcata de gustul pregnant al cheddar-ului si notele subtile de un dulceag-amarui al berii.
Am ales sa impartim o portie, neintuind ce va urma. Dupa prima lingura am realizat ca se va da o lupa apriga pentru fiecare imbucatura. Desi am incercat sa savuram supa picatura cu picatura si lingura cu lingura, farfuria s-a golit in maxim doua minute. E de prisos sa spun, ca am mai comandat o portie.
Berea neagra si branza cheddar formeaza baza acestei supe iesite din tiparul supelor cunoscute. Mixul de legume, precum si nucsoara proaspata transforma o supa banala, intr-o experienta culinara greu de uitat!
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 500 ml bere neagra
- 100 gr branza cheddar
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1/2 praz
- 2 catei usturoi
- 1 lingurita pasta de ardei
- 1 lingura de faina
- 300 ml supa de pui sau de legume
- 150 ml smantana lichida
- ulei de masline
- sare, piper, nucsoara
- sunca feliata (prajita la cuptor pentru topping)
Mod de preparare:
Tocam morcovii, pastarnacul, prazul si usturoiul foarte fin (noi le-am dat prin blender) dupa care sotam legumele, timp de 3 minute, in putin ulei de masline. Stingem baza supei cu berea neagra, asteptam sa dea in clocot si completam cu supa de pui / legume. Condimentam cu sare, piper, pasta de ardei si nucsoara proaspat macinata.
Lasam supa sa fiarba 20 de minute dupa care adaugam smantana imbogatita cu faina. Dupa inca 5 minute de fierbere, e randul bucatilor de cheddar. Amestecam continuu lasand branza sa se topeasca si sa ingroase supa.
Decoram farfuria cu sunca crocanta si un firicel de cimbru proaspat.

Va dorim pofta buna !