Salata de fasole verde, piept de pui, nuci si merisoare

S-a dat startul la sezonul de fasole verde!!! Stiu…nu este cel mai asteptat moment al verii, dar pentru mine reprezinta o perioada tare delicioasa in fiecare an.

Leg aminitiri frumoase de aceasta leguma (ahhh, sentimentalisme ๐Ÿ™‚ ), mai exact de supa de fasole verde pe care o pregatea bunica. Tin minte, si acum, amiezile toride de vara, cand jucandu-ma in curte, ma gadila sub nas mirosul usor acrisor al acestei supe. Fugeam repede in casa, sa fiu sigura ca prind cel mai bun loc la masa si, evident, prima farfurie plina cu ‘zeama’! Adaugam de fiecare data 1 lingura de smantana si jumatate de lingura de otet si obtineam gustul perfect! Pana in ziua de astazi, supa de pastai este un fel de staple, un must-have, un musai, inca din prima saptamana in care apare fasolea verde prin piete.

Azi insa, nu vom pregati aceasta supa, ci o salata calda, absolut delicioasa si ea, cu o combinatie inedita de fasole verde, nuci si merisoare. Este o salata usoara si satioasa, perfecta pentru serile de vara, cand ultimul lucru pe care vrem sa il facem, este sa petrecem ore in sir, langa aragaz, preparand cina.

O salata de vara, pe cat de delicioasa, pe atat de sanatoasa

Fasolea verde este o sursa excelenta de antioxidanti si fitonutrienti, incepand de la beta-caroten si luteina, si terminand cu neoxantin, nutrient minunat care ingrijeste sistemul vascular si inima. Vorbim, asadar, despre o salata nu doar buna la gust, ci si foarte sanatoasa.

Ingrediente

  • 300 gr fasole verde
  • 1 piept de pui intreg
  • 50 – 60 gr nuci
  • 50 gr merisoare
  • 2 linguri de unt
  • zeama de la 1 lamaie
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • mustar dulce

Piept de pui, fasole verde, merisoare si nuci intr-o combinatie inedita

Mod de preparare:

V-am promis o salata rapida si o sa vedeti, e gata cat ai spune “fasole verde”! Ca de obicei in cazul salatelor, pregatirea ingredientelor ne va lua cel mai mult timp.

Pregatim pieptul de pui: il taiem in fasii de ca. 2 degete, condimentam cu sare si piper, apoi il prajim in putin ulei de masline. Cat timp se prajesc fasiile de piept de pui, aproximativ 10 minute, putem sa ne ocupam de ingredientul principal al acestei salate.

Spalam fasolea verde, ii taiem capetele, apoi o blansam/fierbem, timp de maxim 5 minute, in apa cu sare. Cat timp fierbem legumele, putem sa maruntim nucile si merisoarele.
Scurgem fasolea verde si o transferam intr-un bol sau oala cu apa foarte rece sau apa cu gheata, cat sa oprim procesul de fierbere.

Trecem la penultima etapa, adaugam cele doua linguri de unt intr-o tigaie si tavalim foarte scurt (2-3 minute) fasolea verde prin untul fierbinte.

Am ajuns foarte aproape de finish, putem asambla salata! Intr-un bol incapator punem pe rand fasolea verde, pieptul de pui prajit, nucile si merisoarele maruntite. Condimentam minimalistic, cu sare si piper si stropim totul cu un dressing simplu, facut din putin ulei de masline, zeama de lamaie si un sfert de lingurita de mustar. Puteti servi salata direct din bol sau o puteti aranja frumos pe un platou de servire.

Va dorim pofta buna!

Salata de fasole verde intr-o interpretare fresh

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save