Salata crunchy cu quinoa si halloumi prajita

Am intrat in rand cu lumea si am gustat si noi noul “trend-item” – adica branza halloumi! Ne-a luat ceva timp pana sa ne lasam convinsi :)) Ehh, nu era o treaba de convingere, mai degraba de pofta (noastra) si disponibilitate (evident a branzei halloumi, care nu se gaseste chiar peste tot).

Ne-am gandit sa o testam, sa o degustam si sa ne dam si noi cu parerea. Halloumi este o branza semi-dura, asemanatoare cu o branza telemea mai uscata, originara din Cipru. Este รผber-raspindita in Grecia, Turcia, Israel si acum si la noi ๐Ÿ˜€ Caracteristica speciala acestei branze cipriote este punctul de topire foarte ridicat, care permite prajirea ei pe gratar.

Am testat-o alaturi de o salata revigoranta cu quinoa si multe legume proaspete, iar parerea noastra este….

salata1

Ingrediente pentru 2 portii mari

  • 100 gr quinoa
  • 5-6 felii halloumi
  • 3 rosii mari
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras, galben sau verde – dupa preferinte
  • 3 castraveti medii
  • 1 ceapa rosie medie
  • 1 zucchini
  • seminte de susan
  • masline verzi, negre, naturale, kalamata…etc. cu sau fara samburi, dupa gust
  • patrunjel verde
  • sare, piper, fulgi de chili
  • ardei iute, optional
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Incepem prin a clati/spala quinoa sub un jet de apa rece, dupa care o punem la fiert in apa cu sare. Pana fierbe quinoa ne ocupam de legume – le spalam si le tocam dupa preferinte. Noi am ales cuburi mici, dar daca va plac salatele ceva mai ‘rustice’ puteti sa lasati bucatile mai mari.

Feliem zucchiniul in lung sau rondele, cum preferati, iar feliile le prajim in foarte putin ulei de masline pe grill sau in tigaie. Intre timp a fiert si quinoa, asa ca o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca putin.

Ne apropiem de finish, feliem renumita halloumi in felii de aprox. 1 – 1,5 cm grosime si prajim feliile, la fel, pe grill sau in tigaie. Ca ultim pas, tocam patrunjelul verde si amestecam toate legumele intr-un bol. Adaugam quinoa, maslinele, uleiul de masline, semintele de susan, sare si piper dupa gust, iar cei aventurosi pot condimenta salata cu fulgi de chili sau rondele de ardei iute proaspat. Servim salata in farfurii adanci sau boluri cu 2-3 felii de branza halloumi prajita.

collagesalibali

Concluzia: a meritat sa ne lasam convinsi! Halloumi este intr-adevar o alternativa delicioasa la telemeaua noastra, iar in combinatie cu o salata revigoranta reprezinta un pranz sau o cina delicioasa!

Va dorim pofta buna!

Save

Save

Save