Quiche Popeye cu spanac si branza burduf

Ce mancam azi? Ceva bun, ceva ce se prepara repede, ceva ce arata intr-un mare fel, dar are la baza o reteta relativ simpla si ingrediente usor de gasit… Noi ne-am gandit la o combinatie gustoasa, dintre spanac si branza de burduf, o textura minunata de aluat crunchy si interior cremos – un quiche aromat!

Reteta noastra este una improvizata, burduful fiind un ingredient adaugat din nevoia de a consuma branza din dotare 🙂 Puteti personaliza aceasta reteta, majoritatea ingredientelor fiind interschimbabile. O alternativa la branza de burduf este telemeaua de vaca, oaie sau capra.

tarta1

Ingrediente pentru blat

  • 160 gr faina
  • 3 linguri de apa cu gheata / foarte rece
  • 100 gr unt rece, taiat cubulete
  • sare

Ingrediente pentru umplutura

  • 200 gr spanac proaspat blansat si tocat marunt sau congelat
  • 100 gr bacon, cubulete sau fasii mai groase
  • 1 ceapa medie
  • 4 catei de usturoi
  • 150 ml smantana de gatit
  • 3 oua
  • 200 gr branza de burduf
  • sare, piper, nucsoara
  • 1 lingura unt

Mod de preparare:

Inainte de toate, pregatim aluatul pentru quiche.

Intr-un bol amestecam faina si sarea, dupa care adaugam apa rece. Amestecam bine, dupa care incorporam cubuletele de unt si framantam repede cu degetele, nelasand untul sa se topeasca. Cand compozitia s-a legat, o scoatem pe blatul de lucru si o framantam, lucrand din nou in ritm alert. In cazul in care aveti un robot de bucatarie la indemana, puteti pregati aluatul in 2 minute. Formam o bila din aluat, o turtim, o imbracam in folie alimentara si o bagam la frigider pentru 1 ora.

Intr-o tigaie mai adanca topim ca. 1 lingura de unt, la care adaugam ceapa taiata cubulete mici, mai apoi cubulete de bacon. Prajim totul pana ne invaluie un fin parfum de bacon prajit 😀 Isi face aparitia spanacul tocat, care ajunge in tigaie si el. Adaugam usturoiul tocat fin sau razuit, invartim de vreo 3 ori si oprim focul sub tigaie.

Amestecam branza de burduf cu cele 3 oua si smantana de gatit, condimentam pasta obtinuta cu sare, piper si nucsoara. In final, combinam pasta de burduf cu amestecul de spanac. Mmmmm, miroase incredibil!

Scoatem aluatul din frigider, il intindem si il asezam in forma de tarta. Turnam amestecul de spanac si burduf peste aluat, il uniformizam si bagam totul la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 minute.

tarta2

Dupa ce il scoatem de la cuptor, lasam quiche-ul sa se raceasca putin, asa umplutura va ramane intacta la feliere.

Va dorim pofta buna! 

Save

Save

Save