Vinete ‘coapte’ cu pesto si parmezan

Dupa cum am scris si pe Instagram ( @aventuriculinarein2 ), aceasta minunatie este descoperirea anului 2018! Bine, 2018 abia a inceput, insa presimt, ca aceste vinete cu pesto si parmezan vor deveni un “slagar” – este un fel absolut delicios si gata, cat ai spune ‘vanata’! 🙂

Vanata cu sos pesto rosso

Ingrediente pentru 2 persoane

  • 1 vanata mai mare, vom avea nevoie de 4 felii pentru 2 persoane
  • pesto rosso (pesto din rosii deshidratate) si pesto verde | noi am gasit de ambele feluri la LIDL
  • parmezan ras, ca. 50 gr
  • 1 lg ulei de masline
  • sare, piper, fulgi de chili
  • patrunjel proaspat
  • optional pentru garnitura: cartofi noi/dovleac
Suuuper delicios!

Mod de preparare

  1. Spalam vanata si o feliem pe lung (felii cu o grosime de ca. 1,5 cm).
  2. Asezam ‘strategic’ feliile de vanata intr-un vas termorezistent sau o tigaie pentru cuptor, desigur unse in prealabil cu putin ulei de masline.
  3. Ungem vinetele cu pesto rosu si pesto verde. Cat de gros, va intrebati? Hmm… noi zicem ‘dupa ochi si gust’, trebuie insa sa aveti in vedere faptul ca este destul de uleios sosul pesto, peste care vom adauga si parmezanul, care la randul lui este cam gras. Noi am folosit aproximativ 1 lingurita si jumatate/felie.
  4. Acoperim feliile de vanata cu un strat gros de parmezan ras, asezonam cu sare, piper si fulgi de chili.
  5. Introducem tava/vasul la cuptorul preincalzit la 200° C si coacem, pana parmezanul devine auriu. La noi a durat aproximativ 20 minute.
  6. Presaram patrunjelul proaspat tocat peste vinete si le servim cu o garnitura de cartofi noi, fierti in coaja apoi rumeniti bine in putin unt, si/sau cubulete de dovleac fierte si rumenite in unt.

Dupa cum ziceam, o reteta super easy si extrem de delicioasa! Va dorim pofta buna!