Paste pentru desert cu sos de fistic, miere si rodie A.K.A BUCLEVA

Daca ati mancat vreodata o baclava bine insiropata, aromata si burdusita cu tot ce poate fi mai dulce, stiti ca este imposibil sa mananci mai mult de maxim 3 bucatele, fara sa te simti aproape de lesin.

Ne-am dorit sa recream acest desert intr-o varianta, care sa ne permita o portie mai generoasa oferind acelasi gust, absolut divin, al fisticului prajit combinat cu mierea pura de salcam si aciditatea bobitelor de rodie. Habemus pastele baclava, sau cum le-am denumit noi, BUCLEVA!

Ready for the close-up!!

Pentru toti amatorii de baclava cu fistic si nu numai … va prezentam reinterpretarea noastra intr-o forma ceva mai simpla, dar la fel de delicioasa – paste cu sos de fistic, miere si rodie!

Delicioasa noastra colaborare cu MONTE BANATO ne-a inspirat sa redescoperim retete dragi noua si sa descoperim combinatii noi! Recent lansate, pastele pentru desert marca MONTE BANATO, ne readuc aminte de cele mai indragite retete cu paste dulci din copilarie – pe pagina lor gasiti retete consacrate si fail-proof de bucle cu nuca, cerculete cu lapte dulce sau budinca de paste cu branza dulce si stafide.  

Sa trecem acum la reteta noastra de bucleva! 
 
Ingrediente pentru 2-3 portii: 

  • 300 gr paste pentru desert tip BUCLE MONTE BANATO 
  • 150 gr fistic maruntit 
  • 250 ml smantana de gatit 
  • un praf de sare, putin piper *optional 
  • 1 lingura de miere, ca. 25 gr.  
  • 1 lingurita de ulei de cocos / ulei de floarea soarelui / unt 
  • cateva bobite de rodie pentru décor 

Mod de preparare:

  1. Fierbem pastele in apa cu sare. In cele 7 minute de fierbere recomandate, ne putem ocupa de sosul de fistic.
  2. Intr-o tigaie, topim o lingurita de ulei de cocos / unt si prajim fisticul (dat in prealabil prin blender sau rasnita de cafea) maxim 2 minute.
  3. Cand fisticul a capatat un pic de culoare, adaugam smantana lichida si o lasam sa se ingroase. Adaugam un praf de sare si piper. Aveti grija sa preparati sosul la foc mic, altfel riscati sa se ‘prinda’ margini sau efectiv sa se evapore smantana si sa ramaneti cu fisticul lipicios.
  4. Cand sosul ajunge la consistenta dorita oprim focul si adaugam cam 2/3 din miere. Amestecam.
  5. Strecuram pastele, apoi le tavalim in sosul absolut delicios, de un verde pastel.
  6. Servim pastele cu fistic maruntit si bobite de rodie deasupra. Pentru o extra dulceata, adaugati restul de miere!

Va dorim pofta buna!